De investering in een lucht/water warmtepomp relatief beperkt is omdat er – in tegenstelling tot een water/water warmtepomp – geen bronboringen nodig zijn.

Echter door het betere rendement en het voordeel van passief kunnen koelen wordt de water/water warmtepomp in Nederland meer verkocht dan de lucht/water warmtepomp.

De compressor in de buitenunit zuigt dit gas vervolgens aan en transporteert het naar de warmtewisselaar (condensor) de binnenunit. Tijdens dit proces nemen de druk en de temperatuur sterk toe. In de condensor koelt het gas af. Hierdoor condenseert het gas en wordt het weer vloeibaar. Alle opgenomen warmte uit de buitenlucht en van de compressor komt daarbij vrij en wordt via de condensor overgedragen op het circulerende water in het afgiftesysteem. Deze hoogwaardige warmte kan worden benut voor ruimteverwarming, zwembadverwarming en de productie van warmtapwater.

De buitenunit is met de binnenunit van de lucht/water warmtepomp verbonden door middel van een gesloten circuit waarin een milieuvriendelijk koudemiddel wordt rondgepompt. Het expansieventiel in de buitenunit laat steeds een hoeveelheid van dit koudemiddel door naar de warmtewisselaar (verdamper) in de buitenunit.  

De ventilator in de buitenunit zuigt buitenlucht aan en voert deze door de verdamper. Hierdoor kan het koudemiddel in de verdamper de zogenaamde laagwaardige warmte uit de buitenlucht opnemen.

 

 

installatie%20carper_edited.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
Warmtebelang B.V.
Hemmerbuurt 207
1607 CH  HEM
0228-542848
(B.g.g.: 06-53902709)
info@warmtebelang.nl