top of page

brine-water

Een brine/water warmtepomp haalt zijn warmte uit de grond en verwarmt (en koelt) daarmee de woning en heeft het hoogste rendement van alle warmtepompen.

Een bodemgekoppelde warmtepomp is milieuvriendelijk omdat gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke bodemwarmte. De warmte die in de bodem is opgeslagen wordt via een gesloten bodemwarmtewisselaar uit de grond gehaald. 

Een bijkomend voordeel van een bodem-gekoppeld systeem is dat in de zomer het huis passief kan worden gekoeld nagenoeg zonder extra stroomverbruik.

lucht-water

Als  u geen of beperkte mogelijkheid heeft voor bodemwarmte is er de lucht/water warmtepomp.

 

Deze warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair en verwarming van de woning. Hiervoor is altijd een buitendeel nodig dat voldoende buitenlucht moet kunnen aanzuigen. Daarom wordt deze op het dak, aan de gevel of in de tuin geplaatst. 

Een lucht/water warmtepomp is ook in staat om te koelen. Alleen dit type kan niet passief koelen. 

Lucht-lucht

Een van de opties is het installeren van een luchtwarmtepomp. Met luchtwarmte kunnen wij uw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen. 

 

Het verwarmen met behulp van lucht gebeurt met een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan. De buitenunit zuigt de buitenlucht aan en verwarmt tevens de lucht. De binnenunit blaast de warme of koude lucht de woning in. Dat kan op verschillende manieren, met een wand- vloer- of plafondmodel. Deze optie wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd.

Lees meer >

energy managers

Het energieverbruik van iedere installatie is verdeeld in elektriciteit, verwarming en koeling, en meestal komt de hogere energievraag van de thermische circuits.

Deze Energy managers lezen constant de balans tussen de verbruikte en geleverde energie op het elektriciteitsnet. Met deze informatie en het kennen van de vraag van de woning, kan de Energy manager de parameters van de Ecoforest warmtepompen in realtime aanpassen om de prestaties te verhogen, opslag van verwarming en/of koeling mogelijk te maken en zelfs een nulbalans te maken tussen productie en consumptie.

Lees meer >

enrgy air

De EnrgyAir is een gecombineerde schoorsteen met aansluitingen voor afblaas van ventilatielucht, rioolontluchting en de belangrijkste functie: dé energiebron voor de Ecoforest warmtepomp. Deze EnrgyAir is ontwikkeld voor nieuwbouw- en renovatiewoningen.

 

De energiestroom tussen de EnrgyAir en de warmtepomp is Glycol. Het aantal bewegende delen in de EnrgyAir is beperkt tot een stille EC ventilator en hiermee onderhoudsvrij! 

Lees meer >

energie opslag

Op veel plaatsen wordt te veel geproduceerde energie al opgeslagen in grote accu's, zodat deze later weer kan worden ingezet. 

Wij leveren compacte accupakketten voor uw eigen woning. Zo kan de energie die u opwekt opgeslagen worden in de accu om later weer ingezet te worden. Het accupakket is gekoppeld aan een e-manager. De e-manager kan ook stroom van het net halen als daar veel aanbod is van voordelige stroom. Ook houdt de e-manager rekening met invloeden van het weer. 

bottom of page