top of page

Recensies: 

Hugo glossy.jpg

Blokker

H. van de Klippe

Top bedrijf! Kundig, goede service en scherp geprijst. Na jarenlang zeuren en gedoe met hoge kosten bij niet goed werkende warmtepomp installatie, nu na aanpassingen en optimalisatie van het systeem door Warmtebelang is het comfortabel in huis en een significant lagere energierekening! Warm in winter, koel in de zomer. Ons vrijstaande huis, inhoud 1850 m3, 145 m2 glasoppervlak, gezin van 5 personen, maandelijks gas- en stroomkosten nu onder de 300 euro per maand! Klasse Donald, erg bedankt!

17873490316735229.jpg

Broek op Langedijk

E. Krijger

Een eigen woning gebouwd en Warmtebelang laten meedenken wat verstandig is. Goed advies ontvangen en besloten een grondwarmtepomp aan te schaffen. Een top service. Goed bereikbaar en staan voor je klaar wanneer je belt. Een echte aanrader! Succes.

Villa_website_beste_hoofdfoto_330_210_80

Den Oever

M. van Soolingen

Voor ons B&B Hotel Villa Nieuwland, een rijksmonument dat wij in 2009 volledig restaureerden en verduurzaamden, hebben wij de hulp ingeroepen van Warmtebelang. Donald Harte heeft ons in dit traject op bijzonder sympathieke en kundige wijze terzijde gestaan. Het zat niet altijd mee omdat een rijksmonument dat ook nog op een aardkundig monument (Wieringen) gesitueerd is, niet het gemakkelijkste object is om te verduurzamen. Samen hebben wij alle obstakels genomen met als gevolg dat het in Villa Nieuwland zomer en winter zeer comfortabel vertoeven is!

Toen wij in 2017 onze tweede accommodatie, provinciaal monument Wierschuur Nieuwland, mochten herbestemmen en verduurzamen kozen wij opnieuw voor Warmtebelang. De Wierschuur is nagenoeg energie neutraal geworden, heerlijk warm in de winter en koel in de zomer.

Drie maal is scheepsrecht. Op dit moment restaureren wij een oude boerderij op Wieringen. Vanzelfsprekend weer bijgestaan door Warmtebelang.

Lof voor dit prettige bedrijf dat uitgegroeid is van pionier tot doorwrocht ervaringsdeskundige!

NOORDERDRACHT.jpg

Zwaag

B. van Sluis

In ons nieuwe huis hebben wij door warmtebelang een grondgebonden warmtepomp laten plaatsen. Tijdens het voortraject heeft Donald ons veel advies gegeven over de warmtepomp, maar ook over het duurzaam en luchtdicht bouwen. Hierdoor hebben wij goede afspraken kunnen maken met de aannemer over luchtdicht bouwen en zijn wij zeer tevreden over de door warmtebelang aangelegde vloerverwarming en warmtepomp. Nadat wij een paar maanden in het huis wonen hebben wij nog even gevraagd of ze langs wilden komen om te kijken of alles goed draaiden en een paar vragen te beantwoorden. Dit was geen probleem en ze zijn snel langs gekomen. Wij zijn zeer tevreden over Warmtebelang!

roelofsen_edited.jpg

Zuidschermer

Roelofsen B.V.

Afgelopen december heeft de fa. Warmtebelang uit Hem een aardwarmte installatie geinstalleerd in ons pand. Wij kunnen vanaf nu ons pand verwarmen en koelen met warmte/koude uit de aardbodem. Ook het warme tapwater is op de installatie aangesloten. Bij de bouw in 2008 was heel ons pand reeds voorzien van vloerverwarming. Toen was het idee al ontstaan om in de toekomst over te stappen op een duurzamere energiebron. Nu is die tijd dus aangebroken. Er zijn in het veld achter het pand 13 bronnen van 108 meter geboord en aangesloten op de nieuwe installatie binnen. De gasmeter kan de deur uit. Nu de energiemeter nog, maar dat is de volgende stap.

steenen poort1.jpg

Sintmaartensbrug

Fam. Veld-Bakker

Sinds Januari 2015 wonen wij in het voorhuis van een Stolpboerderij en maken daarbij voor de verwarming en douche gebruik van een warmtepompinstallatie. En naar volle tevredenheid over de installatie en service van Warmtebelang. De renovatie van een Stolp is een tijdrovend project met altijd weer verrassingen, maar Donald en Anita passen zich altijd flexibel aan aan de omstandigheden, en zijn ons altijd tot steun geweest. Wij zijn ervan overtuigd dat de stookkosten zonder warmtepomp veel minder voordelig zouden zijn dan wel niet “onbetaalbaar”.  Voor de verdere installaties in het achterhuis van onze Stolp (totale inhoud 3000m3)  maken we dan ook graag weer gebruik van de kennis en kunde van Warmtebelang. Donald en Anita bedankt en ga zo door!

zonneveld glossy.JPG

Waarland

Fam. Zonneveld

Warmtepomp in 2013 aangeschaft en geïnstalleerd. Op advies van Warmtebelang een kleinere warmtepomp gekozen en een grotere bron laten plaatsen. Hierdoor is onze installatie nog comfortabeler en energiezuiniger geworden. Donald en Anita Harte hebben overduidelijk passie voor hun vak en leveren duidelijk vakwerk af waar zij zelf 100% achter staan. Donald en Anita, Wij genieten nog steeds van het heerlijke comfort. Het is echt nergens koud in huis. Mooi staaltje vakwerk van Warmtebelang. Mag je gerust verder vertellen.

harlaar2.jpg

Heerhugowaard

Fam. Harlaar

We hebben een oude smederij verbouwd tot woonhuis en wilde de verwarming duurzaam laten uitvoeren door gebruik te maken van aardwarmte.

We kwamen terecht bij Warmtebelang en zijn daar geweest voor informatie.

We zijn door Donald uitstekend ingelicht over de werking van een aardwarmte installatie. Daarnaast zijn Donald en Anita ook bij ons komen kijken om de situatie te plekke te bekijken voor een nog beter advies.

 

Als je gaat (ver)bouwen en je wilt een aardwarmte installatie dan moet je ook aandacht schenken aan de isolatie. Donald heeft dan ook met de aannemer en ons besproken hoe de isolatie uitgevoerd dient te worden. Daarnaast is hij tijdens de bouw regelmatig langs gekomen om zeker te zijn dat de isolatie juist uitgevoerd wordt. Dit stuk projectbegeleiding geeft aan de betrokkenheid van warmtebelang aan en dat ze er zo zeker van zijn de installatie goed tot zijn recht komt. En daarmee krijg je tevreden klanten zoals wij.

Na oplevering van het huis is Donald nog een paar keer terug geweest om de installatie fijn te tunen, na vragen / opmerkingen van onze kant.

 

Voor wat betreft de koeling, ja het houdt het huis een paar graden koeler dan buiten en daarom is het in huis comfortabel. Je moet echter niet verwachten dat het vergelijkbaar is met een airco installatie. Dit wordt  je overigens ook verteld tijdens de eerste besprekingen.

 

Een aardwarmte installatie is weliswaar qua aanschaf pittig, maar even ter overdenking  bv een nieuwe keuken kan je zomaar  €15.000,00 tot €25.000,00 euro kosten.

Een keuken gaat echter door het gebruik ieder maand weer een stukje van je af en na een tiental jaren wordt het weer tijd voor een nieuwe.

Een aardwarmte installatie komt iedere maand weer een beetje terug via een lagere energie rekening (je hebt tenslotte geen gas meer). Ook al zie je de installatie niet

fysiek zoals een nieuwe keuken je voelt wel het comfort. Wij hebben zowel boven als beneden vloerverwarming.  Geen koude voeten o.a. Met de lagere energie rekening zou je dan weer kunnen sparen voor bv.

een nieuwe keuken ;-).

 

bottom of page