top of page
Zonnestroom

Omdat de zon toch niet voor niets op gaat...

 

Zonnestroom is elektriciteit uit zonlicht en wordt ook wel "PV" genoemd, van het Engelse "PhotoVoltaic". De belangrijkste componenten waar een zonnestroom-installatie uit bestaat zijn een aantal zonnepanelen en een omvormer.Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, die naast elkaar in een weerbestendig frame worden geplaatst. Een omvormer zet de gelijkspanning die een zonnepaneel levert om in 240-400V wisselspanning die gebruikt kan worden door de elektrische apparaten bij u in huis, waaronder uw warmtepomp.

 

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. En de prijs is steeds minder een drempel: de prijzen dalen en er is landelijke subsidie per 1 juli 2012! Een zonnepaneel werkt ook bij diffuus licht, bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is.

 

De elektriciteitsopbrengst is het hoogst bij helder weer. Eén zonnepaneel van 270 Wp produceert 250 kWh per jaar. Als u 4000 kWh per jaar verbruikt, zou u dus 16 zonnepanelen van 270 Wp nodig hebben. Om het hoogst mogelijke rendement uit een zonnestroomsysteem te halen moet er rekening worden gehouden met een aantal factoren die van invloed zijn op de totale opbrengsten.

Waar een klein dorp groot in kan zijn: duurzaamheid. 

Wij krijgen steeds vaker de vraag over de mogelijkheden een woning energie-0 te maken door de benodigde energie van de warmtepomp te compenseren met zonnepanelen.

 

Wij werken hiertoe samen met Zonzo in Hem. Zo kunnen we gezamenlijk een goed advies neerleggen voor de combinatie warmtepomp/zonnepanelen.

Zonzo adviseert, levert en installeert zonne-energie oplossingen aan consumenten en bedrijven

bottom of page